Almanca Kendini Tanıtma Cümleleri / Tam Liste

Almanca’da kendini tanıtmak için kullanabileceğin temel cümleler, özellikle başlangıç seviyesinde oldukça basit ve etkili olabilir. İşte Almanca kendini tanıtma cümleleri ve her biri için örnekler:

almanca kendini tanıtma cümleleri

1. İsim ve Yaş Tanıtımı

• Ich heiße [Maria].
    (Adım Maria.)
  • Mein Name ist [David].
    (Benim adım David.)
  • Ich bin [25] Jahre alt.
    *(Ben 25 yaşındayım.)*Örnek: Ich heiße Maria. Ich bin 25 Jahre alt. (Adım Maria. 25 yaşındayım.)

2. Nereden Geldiğini Söyleme

• Ich komme aus [der Türkei].
    (Ben Türkiye’den geliyorum.)
  • Ich bin aus [Berlin].
    *(Ben Berlinliyim.)*Örnek: Ich komme aus der Türkei. (Türkiye’den geliyorum.)

3. Meslek ve Eğitim Durumu

• Ich bin [Lehrerin].
    (Ben öğretmenim.)
  • Ich arbeite als [Ingenieur].
    (Ben mühendis olarak çalışıyorum.)
  • Ich bin Student/Studentin.
    *(Ben öğrenciyim.)*Örnek: Ich bin Lehrerin. (Ben öğretmenim.)
    Örnek: Ich arbeite als Ingenieur. (Mühendis olarak çalışıyorum.)

4. Hobiler ve İlgi Alanları

• Meine Hobbys sind [Lesen und Schwimmen].
    (Hobilerim okumak ve yüzmek.)
  • Ich interessiere mich für [Musik und Kunst].
    *(Ben müzik ve sanat ile ilgileniyorum.)*Örnek: Meine Hobbys sind Lesen und Schwimmen. (Hobilerim okumak ve yüzmek.)
    Örnek: Ich interessiere mich für Musik und Kunst. (Müzik ve sanatla ilgileniyorum.)

5. Aile ve Kişisel Bilgiler

• Ich habe eine Schwester und einen Bruder.
    (Bir kız kardeşim ve bir erkek kardeşim var.)
  • Ich bin verheiratet / ledig.
    *(Evliyim / Bekarım.)*Örnek: Ich habe zwei Kinder. (İki çocuğum var.)
    Örnek: Ich bin verheiratet. (Evliyim.)

Özet Kendini Tanıtma Cümlesi

• Hallo! Ich heiße Maria und ich bin 30 Jahre alt. Ich komme aus Deutschland und arbeite als Lehrerin. Meine Hobbys sind Lesen und Wandern. Ich bin verheiratet und habe eine Tochter.*
  • (Merhaba! Adım Maria ve 30 yaşındayım. Almanya’dan geliyorum ve öğretmen olarak çalışıyorum. Hobilerim okumak ve yürüyüş yapmak. Evliyim ve bir kızım var.)

İpuçları

• Kısa ve Net Ol: Kendini tanıtırken kısa ve net cümleler kurmak, karşındaki kişinin seni daha iyi anlamasına yardımcı olur.
  • Yavaş ve Dikkatli Konuş: Almanca’da doğru telaffuz önemlidir. Özellikle başlangıç seviyesinde, cümleleri yavaş ve dikkatli söylemek iyi bir pratiktir.

Bu cümlelerle Almanca’da kendini tanıtmada daha rahat hissedeceksin. Başarılar dilerim! Herhangi bir sorunda yine buradayım! :blush:

Ben de bir paragrafta kendimi tanıtayım bari. Belki arkadaşlara örnek olur.

Hallo, ich heiße Deutscher und bin 25 Jahre alt. Ich komme aus der Türkei und lebe seit drei Jahren in Deutschland, wo ich als Grafikdesigner arbeite. In meiner Freizeit koche ich gerne und interessiere mich für Fotografie. Ich habe einen kleinen Hund namens Max. Am Wochenende treffe ich mich oft mit Freunden und gehe spazieren. Ich lerne Deutsch, weil ich in Deutschland leben und arbeiten möchte. Obwohl die Grammatik manchmal schwierig ist, gebe ich mein Bestes, um mich zu verbessern und mehr über die deutsche Kultur zu erfahren.

Tabi hayali cümleler bunlar. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ben de bir paragrafta kendimi tanıtayım bari. Belki arkadaşlara örnek olur.

Çok iyi bir örnek olmuş elinize sağlık. Sanırım google translate gibi bir uygulamadan yardım almışsınız. Bu doğru bir yol. Daha fazla okumaya ve yazmaya devam etmelisiniz. İyi çalışmalra :slight_smile: :fire: