Almanca Dil Kursuna Kayıt: 20 Yararlı Kalıp

Almanca Dil Kursuna Kayıt: 20 Yararlı Kalıp

Almanca dil kursuna kayıt olurken yalnızca “Kursa yazılmak istiyorum” demek yetmez: uygun seviye, başlangıç tarihi, ders saati ve boş kontenjanı da sormanız gerekir. Bu rehberde, bir Deutschkurs veya entegrasyon kursu için yüz yüze, telefonda ya da e-postada kullanabileceğiniz 20 doğal Almanca kalıbı bulacaksınız. :card_index_dividers:

Kayıttan önce işinize yarayacak kelimeler

Almanca Türkçesi Kullanım notu
der Deutschkurs Almanca kursu Genel dil kursu için
die Anmeldung kayıt / başvuru Kayıt işlemi veya formu
der Einstufungstest seviye tespit testi Başlangıç seviyesini belirler
der Kursbeginn kurs başlangıcı İlk dersin tarihi
der Kursplatz kurs kontenjanı Boş yer için sorulur
die Teilnahmebescheinigung katılım belgesi Kurs kurumunun verdiği belge

Not: Kurs başlangıcı, ücret, belge ve seviye tespit uygulaması kuruma göre değişir. Entegrasyon kursu gibi resmî süreçlerde güncel şartları doğrudan kurs sağlayıcısından ve ilgili resmî kurumdan teyit edin.

Dil kursuna kayıt için 20 Almanca kalıp

No Almanca kalıp Türkçe anlamı
1 Ich möchte mich für einen Deutschkurs anmelden. Bir Almanca kursuna kayıt olmak istiyorum.
2 Bieten Sie Kurse für Anfänger an? Başlangıç seviyesine yönelik kursunuz var mı?
3 Welcher Kurs passt zu meinem Niveau? Hangi kurs seviyeme uygun?
4 Muss ich einen Einstufungstest machen? Seviye tespit testi yapmam gerekiyor mu?
5 Wann kann ich den Einstufungstest ablegen? Seviye tespit testine ne zaman girebilirim?
6 Ist der Einstufungstest kostenlos? Seviye tespit testi ücretsiz mi?
7 Wann beginnt der nächste Kurs? Bir sonraki kurs ne zaman başlıyor?
8 An welchen Tagen findet der Unterricht statt? Dersler hangi günlerde yapılıyor?
9 Um wie viel Uhr beginnt der Unterricht? Dersler saat kaçta başlıyor?
10 Wie viele Unterrichtsstunden hat der Kurs pro Woche? Kurs haftada kaç ders saati içeriyor?
11 Gibt es noch einen freien Platz? Hâlâ boş kontenjan var mı?
12 Kann ich mich online anmelden? İnternetten kayıt olabilir miyim?
13 Welche Unterlagen brauche ich für die Anmeldung? Kayıt için hangi belgelere ihtiyacım var?
14 Was kostet der Kurs? Kursun ücreti ne kadar?
15 Kann ich die Kursgebühr in Raten zahlen? Kurs ücretini taksitle ödeyebilir miyim?
16 Gibt es einen Abendkurs? Akşam kursu var mı?
17 Ich arbeite tagsüber und suche einen Kurs am Abend. Gündüz çalışıyorum; akşam kursu arıyorum.
18 Kann ich den Kurs erst einmal ausprobieren? Kursu önce deneme amaçlı görebilir miyim?
19 Bekomme ich nach dem Kurs eine Teilnahmebescheinigung? Kurstan sonra katılım belgesi alabilir miyim?
20 Können Sie mir die Anmeldung bitte per E-Mail schicken? Kaydı bana e-postayla gönderebilir misiniz?

Hangi soruyu ne zaman sormalısınız?

Durum Kullanabileceğiniz cümle Neden yararlı?
Seviyenizden emin değilseniz Ich bin mir bei meinem Niveau nicht sicher. Uygun gruba yönlendirilmenizi sağlar.
İş saatleriniz varsa Gibt es einen Kurs am Wochenende? Hafta sonu seçeneğini doğrudan sorarsınız.
Kontenjan doluysa Gibt es eine Warteliste? Bekleme listesi olup olmadığını öğrenirsiniz.
Kayıt formunu anlamadıysanız Können Sie mir beim Formular helfen? Form desteğini nazikçe istersiniz.

Küçük kullanım farkı

Resepsiyonda veya e-postada kurum çalışanına hitap ederken Sie biçimini kullanın. “Kursa katılmak istiyorum” için Ich möchte teilnehmen de doğrudur; ancak kayıt bağlamında sich für einen Kurs anmelden daha net ve pratiktir.

İpucu: Seviye tespit testi bir sınavı geçip kalma aracı değil, uygun sınıftan başlamaya yardımcı olan bir yerleştirmedir. Emin değilseniz bunu açıkça söylemekten çekinmeyin. :writing_hand:

Kısa resepsiyon diyaloğu

Kursiyer: Guten Tag. Ich möchte mich für einen Deutschkurs anmelden.
Merhaba. Bir Almanca kursuna kayıt olmak istiyorum.

Görevli: Gerne. Haben Sie schon einen Einstufungstest gemacht?
Memnuniyetle. Daha önce seviye tespit testi yaptınız mı?

Kursiyer: Noch nicht. Wann kann ich den Test machen?
Henüz yapmadım. Testi ne zaman yapabilirim?

Görevli: Am Dienstag um zehn Uhr. Bitte bringen Sie einen Ausweis mit.
Salı günü saat onda. Lütfen kimliğinizi yanınızda getirin.

Kayıt öncesi kısa kontrol listesi

• Seviyenizi ve hedefinizi iki cümleyle anlatmaya hazırlanın.
  • Ders gününü, saatini ve haftalık ders yoğunluğunu sorun.
  • Ücret, ödeme tarihi ve gerekirse taksit seçeneğini yazılı teyit edin.
  • Seviye testi ile kayıt için gereken belgeleri önceden öğrenin.
  • Kayıt onayını veya e-postayı saklayın.

Online testleri ve seviye açıklamalarını ayrıca görmek isterseniz Almanca seviye tespit testleri ve alıştırmalar rehberimiz tamamlayıcı olacaktır.

Kaynaklar