Almanca’da akkusativ alan fiiller nelerdir? En sık kullanılan akkusativ alan fiillerin bir listesini ve örnek cümlelerini paylaşabilir misiniz?
Akkusativ alan fiiller PDF dosyası varsa ve paylaşırsanız ayrıca sevinirim.
Almanca’da akkusativ alan fiiller nelerdir? En sık kullanılan akkusativ alan fiillerin bir listesini ve örnek cümlelerini paylaşabilir misiniz?
Akkusativ alan fiiller PDF dosyası varsa ve paylaşırsanız ayrıca sevinirim.
Aşağıdaki listede, Almanca’da sıkça kullanılan akkusativ alan fiillerin listesini ve örnek cümlelerini bulabilirsiniz.
Almanca öğrenirken, akkusativ alan fiillerin doğru kullanımı büyük önem taşır.
Almanca’da bazı fiiller, cümlenin nesnesini belirtmek için Akkusativ (i -i hali) kullanır. Bu fiillerin doğru bir şekilde kullanılabilmesi, Almanca konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirir.
Almanca Fiil | Türkçe Anlamı | Örnek Cümle | Türkçe Çevirisi |
---|---|---|---|
haben | sahip olmak | Ich habe einen Hund. | Bir köpeğim var. |
sehen | görmek | Ich sehe den Baum. | Ağacı görüyorum. |
lesen | okumak | Er liest das Buch. | O, kitabı okuyor. |
kaufen | satın almak | Sie kauft einen Apfel. | O, bir elma satın alıyor. |
lieben | sevmek | Wir lieben die Natur. | Doğayı seviyoruz. |
hören | duymak | Ich höre die Musik. | Müziği duyuyorum. |
essen | yemek yemek | Du isst den Kuchen. | Pastayı yiyorsun. |
trinken | içmek | Ihr trinkt den Saft. | Siz meyve suyunu içiyorsunuz. |
finden | bulmak | Sie findet den Schlüssel. | O, anahtarı buluyor. |
suchen | aramak | Wir suchen das Hotel. | Oteli arıyoruz. |
vergessen | unutmak | Ich vergesse den Namen. | İsmi unutuyorum. |
nehmen | almak | Er nimmt den Stift. | O, kalemi alıyor. |
kennen | tanımak | Sie kennt den Mann. | O, adamı tanıyor. |
brauchen | ihtiyaç duymak | Ich brauche einen Arzt. | Bir doktora ihtiyacım var. |
öffnen | açmak | Er öffnet die Tür. | O, kapıyı açıyor. |
tragen | taşımak | Sie trägt den Koffer. | O, bavulu taşıyor. |
bekommen | almak | Wir bekommen die Rechnung. | Hesabı alıyoruz. |
fragen | sormak | Ich frage den Lehrer. | Öğretmene soruyorum. |
verstehen | anlamak | Sie versteht den Text. | O, metni anlıyor. |
besuchen | ziyaret etmek | Er besucht die Freunde. | O, arkadaşlarını ziyaret ediyor. |
Almancada Akkusativ alan fiilleri ezberlemek hayli elzem. Bir şeyi bir yere yerleştirdiğinizi söylerken bile akkusativ alan fiile ve bunun akkusati haline göre çekimine ihtiyaç duyuyoruz.
Bunun yanında Dativ alan hallerini de ezberlemek lazım fakat en sık kullanılan hali Akkusativ tabiki de. Ben de birkaç örnek bırakmak istiyorum:
Almancayı en zor kılan kısım artikel çekimleri Bir de belirli ve belirsiz artikeller giriyor işin içine ki sormayın.
Neyse, öğrendikten sonra diğer dil bilen insanlara nazaran 1-0 önde hissediyor insan kendini
Bahsetmişken bağlantı bırakmak doğru olacaktır. Bu konuyu ziyaret eden ziyaretçiler bir de Dativ alan fiiller listesine de bakmalı : Almanca Dativ Alan Fiiller / Örnekli ve Tam Liste